Nechte si posílat novinky do e-mailu
Přihlaste se k odběru a nic vám neuteče
PN0590600
Bezlepková Semixína je náš nejnovější výrobek určený zejména celiakům. Z naší sypké směsi si můžete sami doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář.
Koupit na e-shopu Chci produkt vyzkoušet
Složení: cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E 472b, E 477, glukózový sirup, sójová mouka, E 450), sušená syrovátka, kypřící látky (E 500), sůl, regulátor kyselosti (E 330), aroma, zahušťovadlo (E 415), barvivo (E 160a). Výrobek může obsahovat stopy vajec, suchých skořápkových plodů, sezamu.
Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu: K přípravě potřebujete: 200 g BEZLEPKOVÉ SEMIXÍNY 2 vejce (velikosti M) 20 ml vody (4 polévkové lžíce) 40 ml oleje (6 polévkových lžic) Postup přípravy: 200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové či dortové formy (průměr 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.* *Pokud připravujete roládu, rozetřete vyšlehanou směs na plech o velikosti cca 30 x 40 cm a pečte při 180 °C 10 - 15 minut. Náš tip: K 1/3 těsta přidejte kakao. Do bábovkové formy nalijte světlé těsto a následně přidejte těsto tmavé. Promícháním získáte mramorovou bábovku.
Hmotnost balení: 1 kg (-2 %)
Karton: 5 ks
Minimální trvanlivost výrobku: je jeden rok a je uvedena na obale.
Skladování: Skladujte v suchu. Po otevření výrobek uzavřete a spotřebujte do jednoho měsíce.
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338, 747 81 Otice, Česká republika
Energie | 1600 kJ/383 kcal |
Tuky | 2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1.3 g |
Sacharidy | 87 g |
z toho cukry | 44 g |
Bílkoviny | 2.8 g |
Sůl | 1.1 g |
Brzy se vám ozveme zpět